Om oss

SeniorNet Roslagen är en del av SeniorNet Sweden som har 46 föreningar med mer än 9 300 medlemmar runt om i Sverige. Alla har som motto Seniorer lär Seniorer IT.

I vår förening är vi idag 270 medlemmar. Vår grundläggande verksamhet kallar vi för Dator-/platthjälpen. Den vänder sig till de seniorer som håller på att skaffa en dator, surfplatta eller som redan skaffat en och är osäkra på hur den skall användas eller har andra problem med sin dator, platta eller mobiltelefon.

Vår huvudverksamhet bedrivs på tisdagar på Stadsbiblioteket i Norrtälje och i Sensus lokaler (angränsande). Tid och plats meddelas under evenemangs tips i Norrtelje Tidning. Tyvärr har vi f.n. inga handledare som åker ut till Hallstavik och Rimbo varför våra medlemmar där är välkomna till Norrtälje.

Detta är inga kurser utan ett ”öppet hus ”– ett drop in där några av våra medlemmar finns till hands och hjälper dig med just dina problem. Det kostar inget att titta in!

Vill du ha återkommande hjälp så vill vi dock att du blir medlem hos oss. Genom ditt medlemskap får du också rabatter på PC för alla och olika säkerhetsprogram. Du får även tillgång till ett frågeforum på vår hemsida där medlemmar delar med sig av sina lösningar på olika problem de har stött på.

Vi har också ett antal medlemsträffar vår och höst där vi informerar om aktuella frågor inom den digitala världen.

För mer information maila oss på roslagen@seniornet.se.

Välkomna!

Bo Liljedahl
Ordförande i SeniorNet Roslagen


Uppdaterad 2020-05-15